Film: Son of Saul in Heyhoef-Cinema

son of saul heyhoef-cinema
Wanneer: 8 juli van 20:00 tot 22:00 Waar: Wijkcentrum Heyhoef Entree: €5,-

Op 7 en 8 juli kun je kijken naar de film Son of Saul in Heyhoef-Cinema. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Je kunt kaarten kopen aan de bar van Wijkcentrum Heyhoef of aan de zaal.

Son of Saul

Oktober 1944, Auswitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Joodse gevangene in het concentratiekamp en behoort tot het ‘Sonderkommando’, een groep joden die gedwongen de nazi’s helpen bij hun machinale uitroeiing. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een Joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem een laatste eer te kunnen bewijzen.

Son of Saul is het speelfilmdebuut van de Hongaarse regisseur László Nemes die de kijker op een bijzondere cinematografische manier in het hart van kamp Auschwitz-Birkenau stort. De film won op het filmfestival van Cannes 2015 vier prijzen waaronder de Grand Prix en de Fipresci award voor Beste Film volgens de internationale pers

Meer informatie

  • Locatie: Wijkcentrum Heyhoef
  • Datum: vrijdag 8 juli 2017
  • Tijd: vanaf 20:00 uur
  • Entree: €5,- kaarten kun je kopen aan de bar van Wijkcentrum Heyhoef

Let op: in augustus draait er geen film in de Heyhoef-Cinema, vanwege de zomervakantie.

Locatie

Reageer op dit Agenda item