New Yorks blues-icoon SaRon Crenshaw naar Heyhoef-Backstage

heyhoef-backstage
Wanneer: 12 mei Waar: Heyhoef-Backstage Entree: €12,50

Op zaterdag 12 mei komt New Yorks blues-icoon SaRon Crenshaw met BB-Kings gitaal ‘Lucille’ op bezoek bij Heyhoef-Backstage. In het voorprogramma van dit evenement staat de Brabantse Bluesband Amigos.

Heyhoef-Backstage

SaRon Crenshaw werd geboren op 21 januari 1961 en groeide op in Passaic County, New Jersey. Zijn vader kocht zijn eerste gitaar (voor zijn achtste verjaardag) SaRon luisterde veel naar B.B. King. Blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde. Zo heeft SaRon leren spelen. Bladmuziek lezen kon hij nl. niet. Alles was gebaseerd op zijn gehoor, instinct en mateloos oefenen en meespelen met de platen.

Tegenwoordig treedt SaRon vaak op in de Terra Blues Club in New York. Met zijn eigen band of met de huisband van de club. In die club is ook de vriendschap ontstaan met bassist Bart Kamp, die hem uiteindelijk gevraagd heeft om naar Europa af te reizen voor een eerste tour. The Visionairs is inmiddels de vaste begeleidingsband van  SaRon op zijn tours in Europa (Nederland, Belgie en Spanje). The Visionairs bestaan uit veelvuldig bluesaward winnaar Bart Kamp (bas), Frank Duindam (drums) en Patrick Cuyvers (hammond).

In 2010 en 2011 speelde  Saron op de grote podia van de wereld in het voorprogramma van Robert Cray en BB King.  Hij bespeelt een Gibson Lucille gitaar die natuurlijk is voorzien van een signatuur van Big Boy King himself.  Saron heeft in Nederland inmiddels twee albums uitgebracht (het overige materiaal is via Amazon te bestellen) : Going to Get Deep (een live album) en een dubbel CD ‘Drivin’ opgenomen in de bekende studio in Brooklyn System2., opgenomen en geproduceerd door Dev Avidon.

SaRon kijkt ernaar uit om met deze band voor het eerst op het Heyhoef-Backstage podium te staan en het Brabantse publiek te entertainen.

Amigos

Amigos is een band die bestaat uit vier muzikanten die hun sporen in de internationale Blues muziek inmiddels hebben verdiend. Door een samenhang van toevalligheden zijn deze mannen bij elkaar gekomen. Allemaal stonden ze open voor nieuwe muzikale prikkelingen maar wel met de blues als basis. Zo worden de bekende maar ook onbekende songs op een verrassende manier gebracht! Uit New York afkomstige Stephen Wilkinson geeft met zijn rauwe zang en traditioneel mondharmonicaspel de sound die deze band nodig heeft. Naast Stephen ook Jasper Verstraaten die met passie en gedrevenheid het gitaarwerk voor zijn rekening neemt. Dit duo wordt ondersteund door een swingende ritmesectie die bestaat uit drummer Jan Pistorius en bassist Tenny Tahamata (Julian Sas, John F. Klaverband).

Locatie

Reageer op dit Agenda item