The Tibbs bij Heyhoef-Backstage

The Tibbs
Wanneer: 15 december Waar: Heyhoef-Backstage Entree: uitverkocht

In maart van dit jaar stonden The Tibbs al op het programma van Heyhoef-Backstage, maar vanwege ziekte van zangeres Elsa Bekman kon het concert toen niet doorgaan. Gelukkig kon op diezelfde avond een zeer geslaagde act o,l.v. Hans Ligtenberg en Marco van der Velden ter vervanging opgeroepen worden om het publiek toch een formidabele en dansbare avond aan te bieden. Deze act gaat vanaf die avond door het leven als de ‘Heyhoef BackUP-band’ en maakt furore in het midden Brabantse muziekcircuit.

Foto: Jeroen Otto

The Tibbs

Nu dus zaterdag 15 december een herkansing voor The Tibbs waarbij gemeld kan worden dat deze avond al helemaal uitverkocht is. Door velen genoemd als de beste funky-soul act die Nederland rijk is The Tibbs komen voor de tweede keer naar Heyhoef-Backstage. Het verpletterende optreden in februari 2016 staat nog bij alle bezoekers in het geheugen gegrift. Boegbeeld van deze 8 koppige formatie uit Hoorn is de jonge dartele zangeres Elsa Bekman. Haar strot en performance zijn weergaloos.

Elsa valt erg op met haar warme stem, waarin de timbres van Anouk, Amy Winehouse en Duffy zijn te bespeuren. The Tibbs zijn inmiddels een internationale trekpleister geworden op festivals en Europese muziekclubs. Het publiek grooved en swingt overal waar zij komen.  Saillant detail is dat The Tibbs vanaf 2019 uit elkaar zullen gaan. De band en zangeres Elsa Bekman gaan andere muzikale paden bewandelen en degenen die dus wel een kaartje hebben, prijzen zich gelukkig om dus voor het laatst van deze band te kunnen genieten.

Voorprogramma: Diona Fox & her Ragdolls

Een meer dan passende band voorafgaand aan de soulshow van The Tibbs. Diona Fox is een krachtige zangeres en classy frontvrouw met het hart op de tong: aanwezig, gevat en innemend. Haar liefde voor jazz, (neo)soul en popmuziek hoor je terug in haar teksten, een rauw randje die ook haar diepe, warme stemgeluid kenmerkt. Vaak vergeleken met Amy Winehouse en geïnspireerd door vocalisten als Carmen McRae, Billie Holiday en Ella Fitzgerald.

Locatie

Reageer op dit Agenda item