Twee spraakmakende Tilburgse acts bij Heyhoef Backstage

heyhoef backstage
Wanneer: 20 oktober Waar: Heyhoef-Backstage Entree: €12,50
Bestel tickets

Heyhoef backstage pakt weer uit met een dubbelprogramma. Deze keer met de twee meest vooraanstaande Tilburgse acts die zich onderscheiden door hun opzienbarende repertoirekeus en presentatie. Reservoir Dogs Band doet dat met hun kenmerkende vertolkingen van de muziek uit de films van Quentin Tarantino en aanvoerder Jeroen Kant met Sheewawah doet dat met zijn eigenzinnige Nederlandstalige blues.

Heyhoef backstage: Reservoir Dogs

Reservoir Dogs spelen nummers die verbonden zijn met de films van Quentin Tarantino (geregisseerd/geschreven). Surf, Rock, Soul, Blues a la ‘Nouvelle Violence’ ondergedompeld in een heerlijke Audio/Visuele Tarantino wereld. Reservoir Dogs brengen de sfeer en de muziek van films als Pulp Fiction, Kill Bill en andere Tarantino’s culthits naar het podium. Cool, smerig, vuil, en waanzinnig entertainment!

De band kende in haar eerste vijf jaar evenzeer een zeer succesvolle start dat zich voltrok middels een indrukwekkend parcours. Zij waren te zien in ondermeer ’t Paard(3x), Paradiso(2x), 013(2x), Parade, Effenaar, Melkweg, Mezz(2x). Er waren tours in Spanje, Duitsland, België en de laatste drie jaar werkte de band ook geregeld samen met George ‘Little Green Bag’ Baker. Bijkomend was de band ook te zien en te horen bij zowel 3FM en De Wereld Draait Door. En nu is dan Heyhoef-Backstage aan de beurt, het jongste podium in dit rijtje smaakmaker en trendsetting voor de regio Hart van Brabant.

Sheewawah

Eerder schreef hij al vier albums vol eigenzinnige Nederlandstalige liedjes bij elkaar waarmee hij stad en land afstruinde om op te treden in huiskamers, kroegen, popzalen en theaters. Hij was kind aan huis bij Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Hij was met enige regelmaat te zien op tv, won muziekprijzen in Nederland en België én runde een eigen muzieklabel…

Kortom: Kant is goed met taal en muziek, alleen met het woord “stilzitten” weet hij geen raad. Sinds de zomer van 2016 is hij zich weer volledig aan het toespitsen op zijn oude liefde: de elektrische gitaar. Iedere dag maakt hij zoveel mogelijk uren om nét zo te klinken als zijn gitaarhelden. Door geen liedjes meer te “moeten” schrijven, ontstonden ze gek genoeg als vanzelf. Binnen de kortste tijd was er voldoende materiaal om een album te vullen en nog over te houden ook.

In het kort

  • Locatie: Heyhoef Backstage
  • Datum en tijd: zaterdag 20 oktober om 20.30 uur
  • Entree: €12,50

Kijk voor meer informatie op de website van Heyhoef Backstage.

Locatie

Reageer op dit Agenda item