Wijkcentrum Heyhoef en -Backstage organiseren: 60 jaar Tilburg Big Band

Tilburg Big Band
Wanneer: 4 november Waar: Heyhoef-Backstage Entree: gratis

Reeshof bewoners, initiatief Heyhoef-Backstage en het gelijknamige wijkcentrum presenteren op zondagmiddag 4 november een van de meest spraakmakende en oorspronkelijke Tilburgse Jazz muziek gezelschap de Tilburg Big Band. Dit in het kader van hun 60 jarig jubileum een mooie gelegenheid om dit gezelschap eens naar het nieuwste stadsdeel van Tilburg te brengen. 

Tilburg Big Band

“….op zondag 10 januari 1958 kwamen ze met hun instrumenten in ’t Heuveltje bij elkaar voor hun eerste sessie. Tilburg Big Band stond in de steigers…”

De bigband, anno 2018, is nog altijd dynamisch en springlevend. Al 60 jaar lang wordt er met veel plezier gemusiceerd en was het orkest in staat om, met behoud van een kern van ervaren muzikanten, steeds te vernieuwen en te verjongen. Zo’n beetje alle bekende musici uit Tilburg en omstreken hebben een periode meegespeeld en dus hun steentje bijgedragen aan het voortbestaan van dit succesvolle orkest. De bigband stond in de loop der jaren onder muzikale leiding van Jan Nooijens, Pieter Henrard, Matthieu Schepers en Maino Remmers. Met Daan Morris als huidige dirigent is een repertoire opgebouwd dat verschillende stijlen omvat als Bigbandswing, Latin repertoire en Funk. Daarbij komen componisten langs als Count Basie, Sammy Nestico, Quincy Jones, Gordon Goodwin en Michel Camillo.

In het kort

  • Locatie:Heyhoef-Backstage
  • Datum en tijd: zondag 4 november om 15.00 uur
  • Entree: gratis

Kijk voor meer informatie op de website van Tilburg Big Band.

Locatie

Reageer op dit Agenda item