Digitaal aanplakbord ‘Window for your Eyes’ in centrum Reeshof

Aandacht voor cultuur is een hot item in de Reeshof de laatste jaren. Er zijn naast het wijkcentrum en de bibliotheek veel nieuwe initiatieven genomen door eigen inzet van bewoners. Lees hier verder voor meer informatie over ‘Window for your Eyes!’

Window for your Eyes

De naam ‘Window for your Eyes’ is een knipoog naar de bekende hit van de Nederlandse bluesband Cuby and The Blizzards uit de jaren zeventig. Een band die binnen de programmering van Heyhoef-Backstage niet misstaan zou hebben.

Eigen initiatieven

Vijf jaar geleden startte onder andere het succesvolle muziek podium Heyhoef-Backstage, het filmhuis Heyhoef-Cinema en iconisch kunstobject Zandpoort. Er zijn koffieconcerten door La Rosa Cultura, muziekcentrum Rewind bestaat sindsdien en het dit jaar gestarte Piazza Cultura.

Groot mediascherm

Om deze diversiteit op een moderne en kunstzinnige wijze aan te kondigen hebben Bibliotheek Heyhoef, het wijkcentrum en Heyhoef-Backstage een groot media-scherm geplaatst voor het raam van de entree (parkeerplaats Heyhoef). Op het scherm zijn posters en trailers te zien van de films die gedraaid gaan worden. Er staan aankondigingen van lees- en literaire projecten door de Bibliotheek en promoclips en posters van de concerten die gaan plaatsvinden. Verder staan er ook nog andere culturele activiteiten in de Reeshof op.

Op deze manier kan de Bibliotheek haar diverse en veelzijdige programma nóg beter laten zien. Op de website is de volledige agenda te zien.

Exposities

Naast de promoclips en trailers biedt het scherm de mogelijkheid aan kunstenaars om digitaal te exposeren. Denk daarbij aan graphic- en video-art, fotografie, tekeningen en schilderijen.

Op dit moment zijn de tekeningen te zien van Ingrid Heerkens uit Koolhoven. Naast de tekeningen zijn er ook foto’s van Bregje Pontzen te zien. Bregje heeft met de foto’s de hoofdprijs gewonnen van het Rijksmuseum ‘Document Nederland Junior’.