Gratis PetPret Flessenpost voor de kinderen in de Reeshof

Op vrijdagmiddag 18 juni van 1 tot 4 uur delen we gratis flessenpost uit in Winkelcentrum Heyhoef. Woon je in de Reeshof en lijkt dit jou leuk, kom dan snel langs want op=op.  De Flessenpost staat garant voor een middagje knutselen en spelen met de challenges. Tijdens het uitdelen kun je ook ons proberen te verslaan met PetPretwedstrijdje schieten en blazen.

Flessenpost

Hoe onze circulaire boodschap van vanPETnaarPret op een leuke en eenvoudige manier bij bijvoorbeeld bij 10.000 kinderen onder de aandacht brengen? Dat was de vraag die wij ons stelden. Het antwoord onze ‘Flessenpost’. Eerder hebben we 200.000 zwerfafval petflesjes van de verbrandingsoven gered, hoe tof is het dat we deze nu hergebruiken op een positieve manier.

Elke ‘Flessenpost’ is een projectje op zich. Het bevat een A4 met weetjes, challenges, instructies en enkele benodigdheden voor een leuk knutselwerk. De pret is voor de kinderen natuurlijk het belangrijkste, maar spelenderwijs denken ze na over recycling en hergebruik. www.petpretpakket.nl/flessenpost

Stichting Leergeld

Van elke fles die we zo weer hergebruiken en uitdelen gaat bovendien €0,25 richting het goede doel, namelijk richting Stichting Leergeld. Daarbij wordt de opbrengst ingezet voor gezinnen die net buiten alle regels vallen, maar vanwege corona wel extra ondersteuning kunnen gebruiken. (www.stichtingleergeld.nl)

vanPETnaarPRET

De circulaire economie biedt veel kansen. ‘Afval’ is de grondstof van de toekomst. Ons verhaal is om op positieve manier (PRET) en vanuit kansen mensen te inspireren wat de potentiële waarde is. Dit doen we door het ontwikkelen en realiseren van circulaire programma’s, concepten en producten. Recyclen is Fun.