Haal je schatten tevoorschijn: Kunst en Kitsch komt naar Tilburg!

Denk jij bij het zien van het televisieprogramma Tussen kunst en kitsch aan dat ene schilderij boven de haard, het theekopje van oma of dat beeldje van de kringloop? Dan is dit je kans! Je kunt binnenkort namelijk jouw pareltje laten taxeren in Tilburg! En wel bij Winkelcentrum Heyhoef.

Even voor de duidelijkheid: dit evenement wordt niet georganiseerd door het televisieprogramma. Er worden geen opnames gemaakt, maar je kunt wel achter de waarde van jouw pareltje komen. Voor het evenement ‘Kunst en Kitsch’ heeft Winkelcentrum Heyhoef drie taxateurs ingeschakeld die op zondag 7 april tot ieders beschikking staan. Je kunt tussen 12.00 en 16.00 uur terecht in het winkelcentrum, aanmelden is niet nodig. Dit is hét moment om jouw erfstuk, schilderij of op zolder verstopte objecten voor te leggen aan de taxateurs. Zo kom je eindelijk achter of je kunst of kitsch in bezit hebt.

Over de taxateurs

De kans dat de kunstobjecten op juiste waarde worden geschat is erg groot. Patrick Becks heeft vijftien jaar lang als taxateur en veilingmeester gewerkt voor grote internationale veilinghuizen als Sotheby’s en Bonhams. Sinds 2013 werkt hij als zelfstandig taxateur, art consultant en veilingmeester. Hij wordt ondersteund door junior taxateur Neeltje van Ardenne. Irene Rozendaal is als taxateur internationaal gecertificeerd. Zij zorgt voor onder meer rechtsgeldige taxaties.

Behalve de drie taxateurs is er ook een presentator aanwezig. Hij wil graag meer weten over de kunstwerken die de mensen meenemen en het commentaar wat de taxateurs daarop geven. Wie weet ontdekken ze die middag een nieuw pronkstuk in de kunstwereld. Naast een kunst en kitsch middag is er die middag ook een grootse rommelmarkt voor particulieren in Winkelcentrum Heyhoef.