Juwelier Leijnen verlaat de Reeshof en heropent in het centrum

Bijzonder nieuws rondom het Tilburgse familiebedrijf Juwelier Leijnen. Het 90-jarig oude bedrijf sluit na 10 jaar de vestiging Diamonds & Jules in Winkelcentrum Heyhoef en heropent de winkel aan het Koningsplein.

Zaterdag 31 december om 17.00 uur sluit bedrijfsleidster Karin Leijnen voor het laatst de deuren van Diamonds & Jules in de Reeshof. “Soms moet je een keuze maken die zakelijk en privé goed is”, vertelt Karin, die al vijf jaar ‘haar winkeltje’ runt. “Drie zaken draaiende houden is te veel van het goede.” Ze is blij met de keuze van echtgenoot Jules Leijnen. “Buiten juwelier is Jules natuurlijk goudsmid, daar ligt zijn passie. Het is mooi dat hij zich meer gaat richten op het vakmanschap.”

Naast het draaien van de winkel op het Wagnerplein is Jules al een tijdje bezig met het verbouwen van het pand aan het Koningsplein. Daar is nu een vernieuwde gieterij en werkplaats te vinden waar hij straks fulltime aan het werk is. Jules gaat zich volledig richten op het oude ambacht zoals hij dat van zijn ouders en grootouders heeft meegekregen: het maken van sieraden op maat. In de loop van 2017 opent aan zijn gieterij een klein winkeltje waarmee hij zich focust op gouden sieraden en eigen werk.

julesenkarin

Karin en Jules Leijnen

De verschillende locaties

In 2003 nam Jules de juwelierszaak aan het Koningsplein van zijn ouders over, en opende hij in 2006 de andere twee vestigingen, Juwelier Leijnen op het wagnerplein en Diamonds & Jules op de heyhoef. “In 2012 zijn we gestopt met de winkel aan het Koningsplein, we vonden het plein toen te veel verouderd. Nu zien we het gebied weer opbloeien door de populariteit van de Piushaven”, vertelt Karin. Een goede reden voor Juwelier Leijnen om terug te keren aan het Koningsplein. De winkel aan het Wagnerplein blijft uiteraard geopend. Karin gaat daar een gedeelte van de werkzaamheden van Jules overnemen.

Het verdwijnen van Diamonds & Jules uit Winkelcentrum Heyhoef zal volgens het stel wel een gemis worden. “Het is een mooi winkelcentrum waar we ook veel vaste klanten hebben. We horen dagelijks dat mensen het jammer vinden dat we weggaan, maar er komt iets moois voor terug. Mijn gevoel vindt het jammer, maar mijn verstand niet”, vertelt Karin. Jules en Karin maakten afgelopen jaren al veel mee in de vestiging Diamonds & Jules. Zo vond er in 2014 nog een ramkraak plaats.

Grote uitverkoop

Tot het einde van het jaar houdt Diamonds & Jules een opheffingsuitverkoop. Dat betekent dat je nu 20% korting krijgt en vanaf 28 november zelfs tot 50% korting. Je vindt er onder andere de merken Silk, Seiko, Michael Kors, Zinzi, Blush, Esprit, Ti Sento, Fossil. Ook op alle gouden sieraden geldt de korting van 20%.

Voor reparatie van bandjes, verwisselen van batterijen en andere zaken kun je ook na sluiting van Diamonds & Jules terecht bij Juwelier Leijnen op het Wagnerplein en volgend jaar ook in de winkel aan het Koningsplein. Meer informatie over het bedrijf vind je op de website.