Slagwerkfestival 2024

Zaterdag 15 juni is het de jaarlijkse Slagwerkfestival op winkelcentrum Heyhoef. Tijdens het winkelen (voor VADERDAG) gezellig kijken en luisteren op het winkelcentrum naar de 8 bands die tussen 12.00 โ€“ 17.00 uur optreden. Onderstaand de deelnemende bands die zich in het kort voorstellen!

 

Wij zijn STIX!
Een frisse nieuwe percussie band met muzikale invloeden uit Braziliรซ, maar ook uptempo popmuziek. Alles wat swingt spelen wij graag. Hoog in het vaandel staat bij ons plezier hebben en leuke muziek maken, en dat het liefst tegelijk!
Dus dat gaat gezellig worden

 

๐——๐—๐—˜๐— ๐—•๐—˜ ๐—ฅ๐—œ๐—๐—˜๐—ก
Speelt traditionele West-Afrikaanse percussie, dat zijn niet alleen Djembeโ€™s maar ook Doun, Sangban, en Kenkenie, de grote liggende trommels. Daarnaast gebruiken zij Krins, Shekeres, Woodblock, Rasp, Balafoon en Kalimba, afhankelijk van het repertoire.
Hoe dat klinkt kun je zien en vooral horen tijdens het 7e Slagwerkfestival in de Heyhoef op 15 juni aanstaande

 

Wij zijn El Niรฑo Batucada uit Tilburg
Een sambaband van ongeveer 15 spelers, die al meer dan 23 jaar met veel plezier en enthousiasme muziek maken met elkaar. We hebben een gevarieerd repertoire geรฏnspireerd op Braziliaanse ritmes, welke we tijdens samba festival Coburg (duitsland) Samba DeLuxe (Luxemburg) en bij nog veel meer feestjes in Tilburg en omstreken ten gehore brengen. Al jarenlang repeteren we standaard iedere dinsdagavond om nieuwe nummers te creรซren en ons voor te bereiden op optredens, natuurlijk ook voor gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Lijkt je dit gezellig en maak je graag muziek? We zijn nog opzoek naar nieuwe TIMBA-spelers. Ben jij de nieuwe Niรฑo die we zoeken?
Neem gerust contact met ons op. info@elninobatucada.nl

 

Tomodachi Taiko
Begin 2014 is een enthousiaste groep Taiko drummers in Breda gestart met het geven en volgen van Taiko lessen. Deze lessen werden, en worden nog altijd, gegeven door Grete Moortgat, drijvende kracht achter de Araumi Daiko uit Mortsel in de buurt van Antwerpen. De eerste jaren werd er vooral getraind, maar vanaf 2016 is er een optreedgroepje ontstaan welke diversen optredens verzorgden in de omgeving van Breda onder de naam โ€œTaiko Bredaโ€. De groep groeide en in 2021 was er behoefte aan een echte naam en is gekozen voor โ€œTomodachi Taikoโ€. Tomodachi Taiko staat voor vrienden die samen Taiko spelen, maar ook hebben we ondertussen een hechte vriendschap met de Araumi Daiko, waar we regelmatig samen mee optreden. Zo ook op dit Slagwerkfestival. De groep die deze middag op zal treden is een samengestelde groep van leden van de Araumi Daiko en leden van Tomodachi Taiko. Meer informatie is te vinden op onze website www.tomodachitaiko.nl.

 

Slagwerk Renkum
Ook zij waren al eerder op het festival, maar dit jaar met verrassende instrumenten die je niet verwacht.
Slagwerk Renkum laat dit jaar ook weer van zich horen tijdens Slagwerkfestival Reeshof. Het is een slagwerkgroep in de breedste zin van het woord. Alles waar je op kunt slaan, bespelen ze. Precies dat komen ze ook doen op 15 juni. Afgelopen zomer gaven de Renkumers nog een tour door Europa, waarbij ze iedere dag in een ander land speelden. Een bijzondere prestatie, waar ze met veel plezier op terugkijken. Verder speelt de groep vooral veel in het eigen Gelderland. Desalniettemin is Reeshof bekend terrein voor Slagwerk Renkum, ze gaan er alles aan doen om het publiek ook dit jaar weer versteld te doen staan.

 

๐—–๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ!
Deze oer Tilburgse band is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba! uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter.
De speelstijl van Caramba! Laat zich het best omschrijven als “Freestyle Afro-Braziliaanse Percussie”: Afro-Braziliaans, met name samba en samba-reggae, aangevuld met arrangementen van hedendaagse percussienummers.
Caramba! Onderscheidt haarzelf door haar speelstijl; kwaliteit staat hoog in het vaandel, maar het maken van plezier nog nรฉt iets hoger.
In 2022 bestaat de band uit 29 enthousiaste bandleden. Iedereen speelt met veel enthousiasme zijn instrument. Op onze website kun je de samenstelling van de band opzoeken. (www.carambasamba.nl )
Inmiddels hebben ze al een leuk repertoire aan optredens achter onze naam staan. Al diverse jaren staan ze op het wereldbekende grote Samba Festival in Coburg (Zuid-Duitsland). Maar ook in Noordwijk op het festival Cirque des Dunes spelen ze al enkele jaren. Verder zijn er jaarlijks wel aanvragen voor een samba festival, marathon, of privรฉ feestjes waar Caramba een vlammend optreden mag geven.
Zo spelen ze in juli op het Samba festival in Coburg en zo ook bij Cirque des Dunes in Noordwijk.

 

De slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 uit Hilvarenbeek doet natuurlijk graag mee met het 7e Slagwerkfestival Reeshof in Tilburg op 15 juni.
CV:
In 1953 werd in Hilvarenbeek een Drumband opgericht om een bijdrage te kunnen leveren aan de Groot Kempische Cultuurdagen. Lag het zwaartepunt de eerste decennia bij straatoptredens, door de ontwikkelingen in de slagwerkwereld heeft de drumband zich ontwikkeld tot een Slagwerkensemble dat zelfstandig optredens verzorgt met zowel ritmische als melodische slagwerknummers die ook heel herkenbaar zijn bij het publiek. De slagwerkgroep bestaat uit 13 muzikanten in de leeftijd van 12 tot en met 55 jaar oud en staat onder leiding van Marcel van Vught.
Per optreden wordt een programma met te spelen nummers samengesteld, afgestemd op het soort optreden en af en toe aangevuld met een combo en blazerssectie zoals bij ons optreden op Zomergebloas in 2022. Voor het Slagwerkfestival Reeshof hebben we een programma samengesteld met nummers van Greenbeats. Dit is een vernieuwende slagwerkgroep uit Duitsland met voornamelijk ritmische stukken, die ook visueel heel aantrekkelijk zijn voor de toeschouwer. Hoogtepunt hierbij is Octopussi met twee Octadrums. Twee 8-hoekige stellages met 8 verschillende soorten troms en toms, die het nodige spektakel naar de Reeshof zullen brengen.

 

๐™’๐™ž๐™Ÿ ๐™ฏ๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™Ž๐™ง๐™–๐™ฃ๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™Ž๐™ฉ๐™ž๐™˜๐™ ๐™จ ๐˜ฝ๐™ง๐™–๐™จ๐™จ๐™—๐™–๐™ฃ๐™™.
Wij zijn in 2010 bij elkaar gekomen als band.
Eerst als Collegaโ€™s die elkaar wat drumlessen gaven en van daaruit de groei hebben doorgemaakt om als familieband te starten.
Eerst bestonden wij uit 5 leden en nu een aantal jaren verder bestaan wij uit 10 man. Een ieder van ons heeft/had ervaring in de muziekwereld. Onze naam zegt het al (Surinaamse Stokken).
Wij hebben er ook voor gekozen om anders dan andere Brassbandjes te zijn en spelen ook voornamelijk Surinaamse muziek met natuurlijk hier en daar een Caribische vibe.
Wij oefenen wekelijks in een Oefenruimte of als het mooi weer is lekker in het park. Want spelen in een Brassband vergt heel veel discipline en samenspel. In de 13 jaar dat wij bestaan hebben wij al honderden optredens gehad in en buiten Nederland. Enkele maanden terug nog waren we te zien en horen hier in de reeshof bij de opening van Buurthoeve reeshof.
We spelen op elke gelegenheid die te vieren valt of waar je er even bij stil wilt staan ook al word het moeilijk om stil te blijven staan.
Wij hebben natuurlijk ook in ons pakket hele prachtige danseressen die er af en toe ook bij zijn zoals onze blazersgroep.
Wij van Sranang Sticks Brassband hebben er altijd zin in om een feestje te bouwen en hopelijk bent u de volgende.

 

Tot zaterdag 15 juni op winkelcentrum Heyhoef