Slagwerkfestival op winkelcentrum Heyhoef

Zaterdag 17 juni is het de jaarlijkse Slagwerkfestival op winkelcentrum Heyhoef. Tijdens het winkelen (voor VADERDAG)  gezellig kijken en luisteren op het winkelcentrum naar de 8 bands die tussen 12.00 – 16.30 uur optreden. Onderstaand de deelnemende bands die zich in het kort voorstellen!

 

Sticks-tof
Vette beats, opzwepende samba en strakke Japanse drums: Susan, Jeroen, Janneke, Quinten en Annemiek laten ze je horen, zien en voelen! Wekelijks repeteren deze drummers onder de bezielende begeleiding van Lucifers Slagwerk in Breda. Sinds dit jaar vormen ze de nieuwe formatie Sticks-tof, een toffe combinatie van girlpower en mankracht!
Handen in de lucht en voetjes van de vloer, dans met ons mee op een stevig staaltje slagwerk!

SRANANG STICKS BRASSBAND
Sinds 2010 bij elkaar gekomen als band. Eerst als Collega’s die elkaar wat drumlessen gaven en van daaruit de groei hebben doorgemaakt om als familieband te starten. Eerst bestonden wij uit 5 leden en nu een aantal jaren verder bestaan wij uit 10 man. Een ieder van ons heeft/had ervaring in de muziekwereld.
Onze naam zegt het al (Surinaamse Stokken).
Wij hebben er ook voor gekozen om anders dan andere Brassbandjes te zijn en spelen ook voornamelijk Surinaamse muziek met natuurlijk hier en daar een Caribische vibe.
Wij oefenen wekelijks in een oefenruimte of als het mooi weer is lekker in het park. Want spelen in een Brassband vergt heel veel discipline en samenspel.
In de 13 jaar dat wij bestaan hebben wij al honderden optredens gehad in en buiten Nederland. Enkele maanden terug nog waren we te zien en horen hier in de reeshof bij de opening van Buurthoeve Reeshof. We spelen op elke gelegenheid die te vieren valt of waar je er even bij stil wilt staan ook al word het moeilijk om stil te blijven staan.

Progresso
Een band waarin duidelijk jong en oud goed samen gaat.
Deze band laat zien dat iedereen slagwerk kan leren spelen als men dat wil.
Op 1 oktober 1928 opgericht als metaalbewerkersfanfare Volharding in Gorinchem.
In 2016 heeft de Drumband besloten om het roer om te gooien en als Slagwerkgroep door te gaan. Daar hoorde ook een naamsverandering bij, aangezien men bij de naam Volharding nog steeds alleen aan de fanfare dacht. Het repertoire werd op de schop genomen en sindsdien spelen we modernere nummers en niet alleen meer mars muziek.
We hebben op dit moment 10 leden, waaronder twee jeugd leden, waar we super blij mee zijn.
We hebben snare drums, quint (5 trommels) en Marchingshop Bells voor de melodie.
We worden bij optredens geholpen door familie van leden die het leuk vinden muziek te maken.
We blijven vernieuwen en gaan weer concerten geven en zoekt de verbinding met andere drumbands/ Slagwerkgroepen omdat in onze buurt iedere groep te maken heeft met terug gang in leden.

Slagwerkgroep Crescendo
Vorig jaar voor het eerst op het festival. Winkeliers en publiek vonden dat ze dit jaar terug mochten komen.
We zijn een hechte groep en maken met veel plezier muziek. Dit doen we binnen en buiten ’s Gravenmoer. We marcheren, geven optredens en concerten. Daarbij proberen we elke keer zo’n divers mogelijk programma te spelen met aansprekende muziek voor een breed publiek. Op dit festival slaan we strakke marsen, swingende samba’s en stevige beats. Kortom: uitstekende muziek voor een zomers slagwerkfestival. Geniet van ons optreden. Wij hebben er zin in!

M.I.P Drumcorps
M.I.P. Drumcorps is opgericht in 2009 met een kleine groep fanatieke slagwerkers. Van oefenen op alleen de oefenpads tot de aanschaf van de gehele drumline. M.I.P. is actief in zowel binnen- als buitenland en participeert tijdens streetparades en taptoes. Van de kleine braderieën tot grote optochten, M.I.P. laat zich op verschillende terreinen zien. De groep bestaat momenteel uit 11 leden. Hiervan spelen 4 op de bassdrums, 7 op de snaredrums.
De muziek die M.I.P. ten gehore brengt bestaat uit de ‘old school’ marsen zoals die door het slagwerk bij fanfares worden gespeeld, maar ook de drumcorps style cadences en grooves. Daarnaast speelt M.I.P. een show waarin de verschillende stylen worden gecombineerd met stick tricks. Dit maakt M.I.P. een veelzijdige club die voor allerlei gelegenheden inzetbaar is.

EL NINO
Is 1 van de oudste samba band uit Tilburg
Een sambaband van ongeveer 15 spelers, die al meer dan 23 jaar met veel plezier en enthousiasme muziek maken met elkaar. We hebben een gevarieerd repertoire geïnspireerd op Braziliaanse ritmes, welke we tijdens samba festival Coburg (duitsland) Samba DeLuxe (Luxemburg) en bij nog veel meer feestjes in Tilburg en omstreken ten gehore brengen. Al jarenlang repeteren we standaard iedere dinsdagavond om nieuwe nummers te creëren en ons voor te bereiden op optredens, natuurlijk ook voor gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Lijkt je dit gezellig en maak je graag muziek?
We zijn nog opzoek naar nieuwe TIMBA-spelers.Ben jij de nieuwe Niño die we zoeken?
Neem gerust contact met ons op. info@elninobatucada.nl

Drumband Prinses Juliana
Drumband Prinses Juliana uit Tilburg, ook wel DPJ genoemd, is opgericht in 1982 en bestaat dus al ruim 39 jaar. Op zich al een hele prestatie voor elke vereniging, maar zeker ook omdat deze groep iets bijzonders heeft. De leden van deze band zijn verstandelijk beperkt.
Deel uitmaken van deze groep betekent meer dan alleen het bespelen van een instrument. Wanneer we bij elkaar zijn wordt lief en leed gedeeld met elkaar, is iedereen zéér fanatiek om zijn/haar beste beentje voort te zetten én is het vooral belangrijk om plezier met elkaar te hebben. Maar we streven ook naar het zo goed mogelijk muziek maken met elkaar.
Gelukkig kan de vereniging al jaren rekenen op een grote groep vrijwilligers die geheel belangeloos, elke week opnieuw, bereid zijn ondersteuning te geven aan onze leden.

Caramba
Caramba is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter.
De speelstijl van Caramba! Laat zich het best omschrijven als “Freestyle Afro-Braziliaanse Percussie”: Afro-Braziliaans, met name samba en samba-reggae, aangevuld met arrangementen van hedendaagse percussienummers.
Caramba! Onderscheidt haarzelf door haar speelstijl; kwaliteit staat hoog in het vaandel, maar het maken van plezier nog nét iets hoger.
In 2022 bestond de band uit 29 enthousiaste bandleden. Iedereen speelt met veel enthousiasme zijn instrument. Op onze website kun je de samenstelling van de band opzoeken. (www.carambasamba.nl )