Twee nieuwe eigenaren voor De Groene Vlinder: ”we gaan mondjesmaat moderniseren”

Als je bewoners van de Reeshof vraagt naar dé horeca hotspot van de wijk, noemen de meesten waarschijnlijk De Groene Vlinder. De brasserie in winkelcentrum Heyhoef is inmiddels een begrip in de wijk en sinds vorige maand staan er twee nieuwe eigenaren aan het roer: Jeremy Spieringhs (34) en Eddy Spijkers (28).

Een mooie stap voor het duo dat al veel langer aan De Groene Vlinder verbonden is. Eddy begint op vijftienjarige leeftijd als afwasser en werkt zich in mum van tijd op tot assistent bedrijfsleider. Jeremy is zes jaar lang, met Eddy als partner in crime, bedrijfsleider van de zaak. Nu – een aantal jaren verder – nemen ze de zaak over van oud-eigenaar Wilbert Broos.

Begrip in de Reeshof en daarbuiten

Of je ze nu kent van een lekker kopje koffie, een broodje tijdens de lunch of uitgebreid diner komt: de Groene Vlinder is inmiddels achttien jaar een begrip in de Reeshof en ver daarbuiten. Eddy: ”Het is echt opvallend hoeveel gasten uit dorpen als Gilze-Rijen, Dongen, Kaatsheuvel en verder onze brasserie weten te vinden.” Door de jaren heen heeft de zaak een trouwe schare vaste gasten opgebouwd. ”Zo’n zestig procent van onze gasten zien we meerdere keren per maand,” vult Jeremy aan.

Het succes van de zaak komt volgens beide heren voornamelijk door de locatie, producten en het personeel. ”We hebben echt een ambachtelijke keuken, zeker voor het soort zaak dat we hebben. We maken heel erg veel zelf. De sauzen, soepen en nog veel komen uit eigen keuken,” zegt Eddy. ”Daarnaast is onze locatie in het winkelcentrum natuurlijk top. We liggen centraal en zijn te bereiken via de drie ingangen van het winkelcentrum. Ook hebben we een terras met heel veel zonuren,” gaat Jeremy verder.

de-groene-vlinder

Mondjesmaat moderniseren

De vele vaste gasten hoeven niet te vrezen dat het roer volledig omgaat. Eddy: ”Wat we doen, doen we gewoon heel goed.” Jeremy: ”We willen we een vooruitstrevend bedrijf zijn op het gebied van trends en moderniseren, maar toch ook die punt appeltaart en kop tomatensoep blijven serveren.” Eddy vult aan: ”We gaan zeker niet al teveel aan de bedrijfsformule sleutelen, maar we willen wel meegaan met de tijd.”

Waarin zich dat gaat uiten? ”Op den duur willen we het interieur wat opfrissen, de bar anders inrichten en nieuwe concepten doorvoeren. Zo hebben we met Valentijnsdag geëxperimenteerd met het bekende icedippen en gaan we deze zomer aan de slag met een concept waarin gasten hun eigen verse ijswafels samenstellen.” Jeremy: ”Ook qua dranken staan we niet stil. We springen in op de speciaalbier trend en serveren ook diverse ijskoffie’s met verschillende smaken.”

de-groene-vlinder-2

Beste cafetaria van Tilburg

De Groene Vlinder heeft naast een brasserie een cafetaria dat ook dit jaar is uitgeroepen tot beste cafetaria van Tilburg volgens vakblad De Snackkoerier. Eddy: ”We hebben het cafetaria in 2012 compleet vernieuwd en werken alleen met de beste producten. Onze sauzen zijn vers, we maken verschillende snacks zelf en dat wordt denk ik gewaardeerd.”

Ook in het cafetaria willen Jeremy en Eddy innoveren. Jeremy: ”We kijken momenteel naar de mogelijkheid om een nieuw bestelsysteem in te voeren. Dan kunnen mensen zelf aangeven hoe laat ze hun bestelling op willen halen. Ook zijn we bezig om te bekijken of we op den duur thuis kunnen gaan bezorgen.”

Ook goed om te weten als lezer zijnde: alle gerechten die op de kaart van de Brasserie staan, kun je in het cafetaria ook afhalen.

Blij met het huidige winkelcentrum

Jeremy en Eddy zijn zeer content met het huidige winkelcentrum. ”Je hebt een versstraat, meerdere grotere winkelketens en je kunt ook nog eens gratis parkeren. De komst van het nieuwe gedeelte van de Heyhoef heeft ook nog eens gezorgd voor een extra impuls,” vertelt Jeremy.

De Groene Vlinder is midden in Winkelcentrum Heyhoef gevestigd en is zeven dagen per week geopend.